Daniel Zangger Borch

Daniel Zangger Borch, fil.dr, har arbetat som professionell sångare sedan nitton års ålder och har medverkat vid ett stort antal inspelningar, turnéer och tv-produktioner i skilda stilar inom populärmusikgenrerna.

Daniel är doktor i populärmusiksång och den första svenska sångpedagogen som vetenskapligt forskat i rock-, pop- och soulrösten. Han har publicerat en mängd internationella artiklar i ämnet och är flitigt anlitad för att coacha samt hålla föredrag och workshops i stora delar av världen. Han var bland annat huvudtalare på International Congress of Voice Teachers i Australien 2013.

Daniel har coachat artister i bland annat Melodifestivalen, Eurovision Song Contest, IDOL, X-Factor och True Talent och har arbetat med etablerade namn som Arash, Carola Häggkvist, Danny Saucedo, Gina Dirawi, Lykke Li, Maher Zain, Ola Salo, Sarah Dawn Finer, Tower of Power och Yes. Utöver det har han även skrivit låtar till såväl egna som andra artisters projekt och 2010 låg han etta på svenska albumlistan som låtskrivare.

Daniel äger och driver dessutom Voice Centre och Zangger Vocal Art.